
انجمن کشت فراسرزمینی: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق همدان با اشاره به افزایش حضور کشورهایی نظیر ترکیه و چین در کشورهای هدف کشت فراسرزمینی تاکید کرد: با توجه به ضرورت توسعه کشت فراسرزمینی چه بهتر که ما هم زودتر به کشورهای هدف برویم و در این رقابت پایه گذاریها را زودتر انجام دهیم.
علی محمودی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق همدان در گفتگو با خبرنگار ما از تمایل اتاق بازرگانی همدان برای امضای تفاهم نامه در زمینه کشت فراسرزمینی خبر داد.
او افزود: اتاق همدان اتاق پایلوت کشور غنا است و اعضای این مجموعه چندین مرتبه برای کشت فراسرزمینی به غنا تیم اعزام کردهاند. این کشور پتانسیلهای بسیار خوبی برای کشاورزی دارد. از لحاظ آبی و منابع انسانی در غنا شرایط خوبی فراهم است.
محمودی تاکید کرد: قطعا در آینده دور یا نزدیک کشت فراسرزمینی را به اجبار پیگیری میکنیم. چه بهتر که خودمان قبل از ایجاد چنین اجباری این کار را پیگیری کنیم.
او در تشریح سخن خود گفت: منابع آبی کشور دچار مشکل شده است. ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی در موقعیت نیمه خشک قرار دارد. بنابراین باید به سمت کشورهایی که منابع آبی پایدارتری دارند، برای توسعه کشاورزی مهاجرت کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان یادآور شد: در حال حاضر کشورهای رقیب ما نظیر ترکیه و چین در قزاقستان و غنا به عنوان کشورهایی که از آنها برای توسعه کشت فراسرزمینی بازدید داشتیم، حضور قابل ملاحظهای دارند. چه بهتر که ما هم زودتر برویم و در این رقابت پایه گذاریها را زودتر انجام دهیم.
او به این پرسش که اتاق بازرگانی همدان به دنبال کشت چه نوع محصولاتی در خارج از کشور است، این گونه پاسخ داد: عمده فعالیت کشاورزان در استان همدان در قسمت سبزی و صیفی و زراعی است. با دیدگاه کشت سبزی و صیفی تیم به غنا فرستادیم اما دیدیم حمل و نقل محصول نهایی به ایران مشکل است.
محمودی ادامه داد: طولانی بودن مسافت بین ایران و غنا از مشکلاتی بود که سبب میشد نتوانیم تولیداتمان را به ایران منتقل کنیم. باید تولیداتمان را در غنا به فروش میرساندیم و محصولاتمان را به بازار این کشور ارائه میدادیم.
او درباره زمینههای کشت فراسرزمینی در دیگر کشورها عنوان کرد: برای محصولات باغی نمیتوانیم مهاجرت انجام دهیم. چون باغات پایدار هستند و یکساله و دو ساله نیستند. بر اساس تجربیات ما سبزی و صیفی را نمیشود در غنا کاشت اما این کشور برای دانههای روغنی پتانسیل خوبی دارد. کشت دانههای روغنی واردات این محصول به ایران را کاهش میدهد و مانع خروج ارز از کشور میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان گفت: در حال حاضر در کشور غنا دانههای روغنی، ذرت و سویا کشت میشود و شرایط مناسبی برای کشت این محصولات وجود دارد.
او درباره صدور خدمات فنی و مهندسی بیان کرد: ما در کمیسیون کشاورزی اتاق همدان، کمیتهای با عنوان کمیته فنی و مهندسی و زیر کمیته استارتاپها و فنآوری نو داریم. با استفاده از این کمیته برای صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور عراق فعالیتهایی را داشتیم. هم اکنون خدمات ما به کشور عراق صادر میشود و در این کشور فعال هستیم اما برای صدور خدمات به دیگر کشورها نتوانستهایم کاری انجام دهیم.
محمودی درباره کمک دولت به توسعه کشت فراسرزمینی گفت: دولت کمک خاصی نمیکند. کشور غنا از نظر سیاسی دارای امنیت بوده و شرایط سیاسی این کشور پایدار است. با مالکی سفیر ایران در غنا دیدار داشتیم و از لحاظ سیاسی برای فعالیت در این کشور مشکلی نبود ولی دولت هم کمک خاصی برای توسعه کشت فراسرزمینی نکرد و تسهیلاتی را برای ما فراهم نکرد.
0 Reviews