کشاورزی در نیکاراگوآ

اطلاعاتی از برخی محصولات دامی – کشاورزی، صنعت گوشت، بنادر، راههای مواصلاتی، میزان بارش و قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی در کشور نیکارآگوآ برای آگاهی فعالین اقتصادی و علاقمندان به همکاری های اقتصادی و تجاری با این کشور حوزه آمریکای مرکزی در ادامه خواهد آمد؛

الف) محصولات مهم تولیدی:

1- دام گاوی
تعداد دام های گاوی موجود در کشور 5571091 راس می‌باشد که در طول 5 سال گذشته بطور متوسط 2 درصد رشد داشته است. تعداد دام های ذبح شده در سال گذشته 789716 راس معادل 14 درصد دام کشور بوده است.
71 درصد دام گاوی کشور به روش چرایی تولید شده و گاوها دو منظوره (شیر و گوشت)  از دو نژاد مختلط برهمن- پاردو و برهمن –هولشتاین بوده و کمتر از 24 درصد از برهمن و نژاد های دیگر می‌باشند.
مراکز مهم پرورش گاو عبارتند از استان‌های ماتاگالپا، چونتالِس، زِلایا، سنترال، ریو سان خوان، بوآکو و سواحل کارائیب.
هر گاوی بطور متوسط روزانه بین 4.5 الی 5 لیتر شیر می دهد. 60 درصد شیر تولیدی به مصرف کارخانجات لبنی می رسد. مدت زمان لازم برای اینکه هر گاوی به وزن مورد نظر برای ذبح برسد (حدود 500 کیلوگرم) بین 18 الی 24 ماه می‌باشد.
زمین‌های مناسب در سطح کشور برای دامداری و کشاورزی بالغ بر 6 میلیون هکتار می‌باشد. در حال حاضر در هر هکتار 1 راس دام وجود دارد که برنامه دولت برای رساندن رقم مذکور به 15 راس می‌باشد.90 درصد تولیدگنندگان دام گاوی را دامداران کوچک و سنتی تشکیل می دهند و جمعتی در حدود 165 هزار نفر در این بخش مشغول بکار می‌باشند.

2- کاکائو معمولی و معطر
نیکاراگوآ مرکز کاکائو محسوب گردیده و زمین‌های زیرکشت در حال حاضر 19300 قطعه یا مانساناس(13606.5 هکتار) می‌باشد که از این میزان حدود 14100 قطعه ( 994.5 هکتار ) به مرحله تولید رسیده و سالانه 145500 کینتال (حدود 6599.73 تن) کاکائو استحصال می‌گردد.
مناطق مهم تولید کاکائو عبارتند از: استان‌های ماتاگالپا، لاس میناس، ریو سان خوان، و زلایای مرکزی
(توضیح: هر قطعه یا مانسانا معادل 0.7050 هکتار و هر کینتال معادل 45.359 کیلوگرم می‌باشد)

3- تنباکو
زمین‌های زیر کشت 5400 قطعه (3807 هکتار) با تولید 130000 کینتال(حدود 5896.67 تن)
استان‌های اصلی محل کشت تنباکو: استِلی، نئوبا سگوویّا، اومِتپه

4- موز صنعتی(موز با اندازه بزرگ برای پخت و پز و استفاده برای مصارف صنعتی نظیرچیپس )
زمین زیر کشت: 26600 قطعه(18753 هکتار) ، زمینی که به مرحله تولید رسیده است: 18500 قطعه(13042هکتار)
محصول تولیدی: 40000 عدد در هر قطعه، مراکز مهم تولید موز: استان‌های ریواس، چیناندگا، نئوبا سگویّا، ماناگوآ
میزان صادرات: 26 درصد محصول تولیدی.

5- پیتایا(میوه خاص مناطق گرمسیری)
این محصول با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب، ظرفیت خوبی برای صادرات دارد. در حال حاضر زمین‌های زیر کشت 1000 قطعه(705 هکتار) است که قابلیت افزایش تا 10000 قطعه (7050 هکتار) را دارد.
مراکز مستعد برای تولید: استان‌های ماسایا، کاراسو، ماناگوآ، گرانادا، لئون، چیناندگا، ریواس، استلی، بوآکو و چونتالس.

6- کنجد
زمین زیر کشت کنجد سفید: 9500 قطعه(6697.5 هکتار)، تولید: 94800 کینتال(4300 تن) که عمدتاً صادر می‌شود. در حال حاضر کشت کنجد سیاه نیز در مزارع نمونه در دست انجام است که قابلیت تولید تا 60000 قطعه(42300 هکتار) را دارد. مراکز تولید: استان‌های چیناندگا، لئون، ماناگوآ، ماسایا، ریواس و گرانادا

0 Reviews

→ خواندن مطلب قبلی

کشاورزی در ونزوئلا

خواندن مطلب بعدی ←

مشاوره کشاورزی فراسرزمینی